Ældre Kosmos og Kontaktbreve

Kosmos 1997/4 side 78
Spørg om kosmologi
 
Kan jeget blive til støv?
 
En studiekreds har indsendt følgende spørgsmål: I Livets Bog 3, stk. 646 skriver Martinus i forbindelse med et jordlivs kredsløb: "Og kredsløbet er slut. Jeget har "fuldkommen løbet". Jeget er blevet til støv, og støvet er blevet til jeg, og jeget forklaredes og blev ét med sin faders herlighed."
Spørgsmålet lyder: Hvordan kan det immaterielle jeg blive til støv? Eller skal det forstås på den måde, at jeget er en uløselig bestanddel i X.1-X.2-X.3-trioen?
 
SVAR: For nogle mennesker kan dette spørgsmål måske forekomme lidt teoretisk. Men tværtimod – det er af helt afgørende betydning at komme til klarhed over disse ting. I Livets Bog 3, stk. 957 nævner Martinus udtrykkeligt, at "ingen forskning af livs mysteriet kan blive fuldkommen løst eller tilfredsstillet, før forskeren har vænnet sig til "det guddommelige nogets eksistens bag tingen".
Og så er det så heldigt, at Martinus selv besvarer det pågældende spørgsmål grundigt og effektivt i Livets Bog 2, stk. 504, hvor han taler om, at vi gennem studiet af "kosmisk kemi" har kunnet begynde at skimte en for jordmennesket hel ny erkendelsesbasis. Og han fortsætter: "'Det guddommelige noget' er da allerede blevet synligt som grader af den "lysskala", vi kalder "stof" eller "materie". Denne synlighed kender vi allerede som identisk med "X.3", ligesom "perspektivprincippet" her repræsenterer "X.2" eller skabeevnen. Og da disse tre "X"er i dette tilfælde udgør det levende væsen, vi kalder Guddommen, er vi her igennem "kosmisk kemi" i vor analyse af "stoffet" eller "materien" blevet stillet over for et nyt møde med Guddommen. Hele det vældige "lysocean", vi kalder "stof" eller "materie", udgør i realiteten "det guddommelige noget".
For enhver seriøs åndsforsker vil det være af afgørende betydning selv at sætte sig ind i disse analyser. Hvis man grundigt studerer de oven for nævnte stykker i Livets Bog går det op for én, at Martinus som den første giver en dagklar og knivskarp analyse af, at alt stof er levende, og at hele universet er ét liv.
Hans Wittendorff