Ældre Kosmos og Kontaktbreve

Kosmos 1994/11 side 202
Kommentar
 
Disse dygtige militærheste
 
Mens disse linier skrives, er jeg opfyldt af glæde over Martinus artikel: "Vejen til den sande lykke". Jeg har lige læst den, og er helt oppe i skyerne – også selv om en lille skygge er begyndt at vise sig. Det er tanken om, at denne lykke ikke vil vare ved. Som alle andre har også jeg problemer at slås med, og det til trods for, at jeg fra nu af udmærket kender vejen til den sande lykke og lige præcis ved, hvor jeg skal finde den. Hvorfor kan jeg så ikke bare vælge altid at være lykkelig?
Inden jeg giver mig i kast med at besvare dette spørgsmål, vil jeg hævde, at vi alle udadtil bør simulere en vis lykke. Vi skal ikke med vold og magt bilde andre ind, at vi er fuldkommen lykkelige og ikke kender til mismod og ærgrelse. Men et vist ydre skær af glæde og godt humør synes jeg, man af hensyn til sine medmennesker bør udvise. For nogle er det svært, de må ligefrem tage sig sammen. For andre hører det med til deres daglige image, og det synes jeg ikke, der er noget forkert ved. Vi spiller alle roller, og det betyder bare, at vi formår at tilpasse os omgivelserne. Så går arbejdet mere frejdigt fra hånden.
For at kunne være rigtig lykkelig, dvs. 100 procent og altid, må man elske de naturskabte love, som gør os ufrie. Denne kærlighed kan bringes til veje gennem intellektuel forståelse kombineret med personlige erfaringer. Jeg kan ikke forklare det nærmere her, men det fremgår jo også af artiklen på næste side. Hvad der derefter resterer, vil jeg kort belyse ved at minde om napoleonskrigenes militærheste. De var trænet til ikke at stejle, når en kanon blev affyret. At kende vejen til den sande lykke, og dog ikke være lykkelig, hænger sammen med manglende træning i at slå koldt vand i blodet. Hvis nogen affyrer en kritisk bemærkning om mig, eller noget ikke går, som jeg forventer, stejler jeg. Jeg er endnu ikke færdig med min træning, derfor kan jeg ikke altid være lykkelig.
Hvad dette blad Kosmos angår, så er det et memento om Martinus analyser og den træning, der hører med. Som altid er bladet en blanding af artikler, der belyser forskellige sider af dette aspekt. Sagens revisor, Finn Bentzen, får f.eks. penge og økonomi til at falde på plads, ikke bare i regnskabets kolonner, men også i en kosmologisk sammenhæng. Apropos: Hvis du overtrækker din checkkonto eller kassekredit, hvad så? – BOOM!!! – Pas på, du ikke stejler, det er i den sidste ende det, der er vejen til den sande lykke. God læselyst!
sh