Ældre Kosmos og Kontaktbreve

Kosmos 1987/2 side 22
Kommentar
 
Martinus – hvem er det?
 
– Hvordan kan man introducere Martinus?
– Det kan man gøre ved at tangere nogle af de problemer, verden slås med i øjeblikket og forsigtigt pege på en løsning, ligesom Martinus selv via sammenhængende tankerækker anviser en løsning og forklaring på alverdens problemer.
– Men det må gøres forsigtigt! –
– For det er jo ikke første gang, menneskene præsenteres for noget, der efter sigende skal være en samlet løsning og forklaring på al verdens problemer. Det er faktisk "hverdagskost", og vi har også set, hvorledes disse "løsninger" og "forklaringer" har kunnet give anledning til blodige kampe og endeløse stridigheder om ord, meninger og standpunkter.
– Nu hævder Martinus ganske vist, at hans løsninger og forklaringer er videnskabelige sandheder. Men hvem har ikke sagt det i tidens løb om deres egne løsninger og forklaringer?
– Nej, at introducere Martinus! – det synes på forhånd at være en umulig opgave. Og det så meget mere, som hans analyser netop henvender sig til de allermest skeptiske mennesker, – dem, der automatisk vil være på vagt overfor ethvert signal, der bare "lugter" lidt af frelsthed og åh-hvor-er-det-altså-rigtigt-hvad-Martinus-siger.
– Disse problemer synes SV.Å. Rossen at have været opmærksom på i sin nænsomme, lille introduktion, som KOSMOS' læsere vil kunne finde på de følgende sider.
– Men hvem er så Martinus? –
– For at finde ud af det, må man naturligvis også læse noget af hans egen litteratur. En lille "smagsprøve" venter læseren i form af en besvarelse på et meget spændende spørgsmål, som vil kunne få det til at gibbe i enhver, der holder af mystik. Martinus selv er muligvis mystiker, kan man konstatere, men hans analyser er alt for klare til at virke mystiske.
– Næh, faktisk er Martinus meget ligetil. Det får man et godt indtryk af igennem et interview til et københavnsk formiddagsblad. Han vil ikke kaldes "profet", siger han, men på den anden side forstår man godt, at mennesker med et overfladisk kendskab til Martinus kan finde på at kalde ham "profet". Tag nu f.eks. hans omtale af den fremtidige globale økonomi, som Anders Jonsson kommer ind på i sin artikel. Men læg mærke til, at selvom denne artikel citerer nogle væsentlige uddrag af Martinus kosmologi, så findes der i form af den samlede litteratur en endnu mere overbevisende analyse af jordklodens hidtidige udvikling som retningsgivende for det fremtidsperspektiv, der rulles op i artiklen.
– Men for rigtigt at vide, hvem Martinus er, skal man nok også høre lidt om hans person. Det er ikke hver måned KOSMOS kan give så hjemmevant et portræt af forfatteren bag de mange bøger, som det, Grethe Brinkhard giver i sine små glimt af en hverdag, der pludselig viste sig at være blevet til et helt liv.
– Ja, Martinus – hvem er det? – Læseren kan selv søge svaret gennem dette nummer af KOSMOS.
sh