Ældre Kosmos og Kontaktbreve

Kosmos 1993/3 side 58
Nyt fra Martinus Center i Klint
 
Kom og arbejd i et hjørne af "Guds værksted" i påsken den 3.4. - 12.4.
af Erik Bech Olesen
 
Vi jordmennesker er Guds lærlinge som er under uddannelse, og formålet med denne uddannelse er at omskabe os til færdigudviklede eller rigtige mennesker. Vi befinder os så at sige i et "værksted", og den afdeling i værkstedet, som vi jordmennesker er i, tilhører Guds sekundære bevidstheds område. Som lærlinge har vi "lov" til at gøre fejl, og her i værkstedet gør vi fejl om og om igen. Her lærer vi, udvikler os, uddanner os – for til sidst at komme over i en anden afdeling, nemlig den afdeling som tilhører Guddommens primære bevidsthed. At tilhøre Guddommens primære bevidsthed betyder, at vi er færdiguddannede. Vi er bærere af titlen: "Mennesket i Guds billede", og får derfor helt andre opgaver i Guds værksted.
Nu er vi måske ikke første-årslærlinge, men må dog erkende at vi nok har meget at lære endnu. Ser vi os rundt i Guds værksted, finder vi mange som er kommet ganske langt i deres uddannelse, og det er godt, for de har ofte til opgave at undervise os andre, som ikke er kommet så langt. Guds værksted er stort – enormt stort – og det er dejligt, for det betyder også, at her er mange og varierende opgaver, som vi frit kan vælge imellem. Vi kan bare gå i gang med de opgaver, som vi for øjeblikket har lyst til. Passer opgaven ikke til os, og gør vi mange fejl, skal vi nok blive korrigeret af Guddommens mange hjælpere på en eller anden måde.
I et område af værkstedet er der nogle mennesker, måske nogle som tilhører vore nærmeste, som behøver vor hjælp, vor kærlighed. Det kan være en fin opgave. Ja, ser vi os godt omkring, finder vi mange mennesker som behøver vor interesse og omsorg. Der er gamle, syge, ensomme, og der er alle de mange "fremmede" som kommer til os, fordi de er forfulgte eller i vanskeligheder. Overalt ser vi også, at der arbejdes for at holde hele vort samfund i gang til bedste for os alle. F.eks. med at producere mad og alle andre fornødenheder, distribuere varer, underholde os osv.
Nu er det specielle med arbejdet i Guds værksted, at det ikke er effektiviteten, lønsomheden eller lignende kriterier som er målsætningen. Heller ikke betyder det noget særligt, hvor dygtig en teoretiker man er. Det vigtige med arbejdet er, om man kan skabe en god og kærlig atmosfære omkring sig, og i hvilken grad man kan opfylde kærlighedsloven, dvs. elske sin næste som sig selv. Det er også et spørgsmål om, hvor dygtig man er til at finde sig i en fornærmelse, og hvorvidt man kan overvinde sin tendens til at blive vred, blive irriteret og til at kritisere andre menneskers måde at gøre tingene på.
Det vigtigste "produkt", vi lærlinge således skal arbejde med og færdigproducere, er os selv. Det betyder også at der er mere end nok at gøre i Guds værksted. Her er ingen arbejdsløshed. Når vi så engang er færdiguddannede, får vi alle et "eksamensbevis" som er synligt for enhver, for vort eksamensbevis er den kærlige væremåde, vi da udviser over for vor næste.
Godt gemt midt i al travlheden i Guds værksted finder vi nogle hundrede mennesker som har travlt med at arbejde for Martinus "sag". Nu har Martinus udtalt, at alle som læser hans bøger er sagens medarbejdere. Imidlertid behøver "sagen" også medarbejdere som vil hjælpe til med nogle mere håndgribelige opgaver. Det kan være oversættelsesarbejde, forskellige former for kontorarbejde, hjælp med udsendelse af Kosmos, vedligeholdelsesarbejde inde på Instituttet og i Klint.
Det er godt at tænke på, at Centret i Klint bliver holdt i gang af kærlighedsfulde mennesker, som giver deres hjælp og støtte i form af gaver og ulønnet arbejdsindsats, og sådan har det været i alle de år, det har eksisteret. De første jordområder i Klint blev købt i 1934, og samtidig byggede man de første beskedne 7 små huse. Meget er så sket i de følgende snart 60 år. Flere huse blev bygget, pavilloner kom til, foredragssal, campingplads, restaurant. Så i dag omfatter vort lille hjørne af Guds værksted 160 sengepladser (ekskl. campingplads), og det er fuldt tilstrækkeligt til at dække vort nuværende behov.
Mange af bygningerne er imidlertid gamle. Det giver atmosfære, men betyder også at de stadigt behøver reparationer og vedligeholdelse, både ind- og udvendigt. Havearealet er stort og medfører også meget arbejde, hvis det skal fremstå smukt. Det meste af året er der brug for frivillige hænder, som har tid og lyst til at bidrage med deres arbejdskraft. Det kan være en dag, en uge, flere uger, alt efter eget ønske og muligheder.
Påskearbejde 3. april til 12. april
Nu er det stort set muligt at komme til Klint det meste af året. Imidlertid har vi to store samlinger om året, og det er påsken og efterårsferien. Da er vi op til 50 voksne som arbejder sammen.
I år falder påsken på et tidspunkt, hvor vi har meget store chancer for at få et godt udevejr, og det vil vi selvfølgelig benytte os af.
Arbejdet i Klint er et multimini-format af arbejdet i Guds store værksted. Her er også mange opgaver, og enhver kan frit vælge det arbejde, de har lyst og evner til. Nogle kan mere end andre, og det er fint, for så kan vi lære af hinanden, og derfor arbejder vi ofte i hold – det er jo også sjovest. Det vigtige her er heller ikke hvor meget vi når, men at vi sammen kan arbejde i en kærlighedsfuld atmosfære, og sammen kan skabe en smuk ramme omkring undervisningen her i Klint – til glæde for alle de dejlige mennesker som kommer her for at studere.
Du kan komme når du vil, og rejse når du vil. Du får et godt sted at bo og får eget køkken, så du selv kan lave din morgenmad og frokost. Varm middagsmad laver vi for dig på Terrassen, og maden kan du dér købe til kostpris, som er ca. kr. 15,-. Tag selv sengetøj og håndklæde med. Dog kan du godt leje det hos os, hvis du helst er fri for at "slæbe" det med.
Har du lyst til i påsken at arbejde i dette specielle område af Guds værksted, vil vi gerne have, at du så tidligt som muligt ringer for at fortælle os, hvornår du kommer, og hvornår du rejser, så skal vi nok have en god lejlighed klar til dig.
 
Ring til Instituttet på telefon 38 34 62 80 eller til Klint på 59 30 21 77.
Vi glæder os til at se dig.