Ældre Kosmos og Kontaktbreve

Kontaktbrev 1958/3 side 12
 
Jeg vil meget gerne her udtrykke min inderligste og hjerteligste Tak for den store, kærlige Opmærksomhed, der fra min Missions Venners Side blev udvist imod mig i Anledning af Julen. Den har givet mig megen Inspiration og stor Glæde. Det er takket være en saadan Interesse og Kærlighed fra min Missions Venners Side igennem de mange Aar, at den har kunnet vokse og nu er blevet til en stor Sag i Fredens og Menneskehedens Tjeneste. Og det er ligeledes takket være dette, at denne vor fælles store Sag nu er godt paa Vej til at brede sig ud over den store Verden. Tusinder af Mennesker i det fjerne Østen har allerede begyndt at høre om den, ligesom der nu er ved at blive dannet et nyt stort Center for den i Delhi, Indiens Hovedstad.
Og hermed de kærligste Hilsener og allerbedste Ønsker for Dem i det nye Aar.
 
MARTINUS KULTURFOND.
Det hænder jævnligt, at mennesker spørger om, hvordan det er lykkedes Martinus at føre sit arbejde frem rent økonomisk. Svaret herpå er det ganske enkle, at der, lige fra det øjeblik Martinus havde den åndelige oplevelse, hvorpå hans arbejde beror, har stået kærlige mennesker omkring ham, som har hjulpet ham med at løse de opgaver, der efterhånden opstod. I 1957 dannede en omfattende gruppe inden for sagen et fond, som fik navnet "MARTINUS KULTURFOND", og som under ledelse af afdelingschef i Frederiksberg kommune, cand.jur. Eigil Hansen, modtager og administrerer enhver understøttelse til Martinus. Takket være dette fond har Martinus selv og hans nærmeste medarbejdere kunnet vie hele deres tid til de opgaver, sagens stærke vækst kræver løst. Hele sagens liv og vækst er derfor i høj grad afhængig af dette fond, som uafhængig af Martinus og på absolut frivillig grund er opstået som en naturlig virkning af de tanker, Martinus i sit livsværk LIVETS BOG har givet udtryk for.
Måske synes De, at det beløb, De eventuelt vil kunne afse, er så lille, at det vil være uden betydning, men hertil må vi svare, at kulturfonden hovedsagelig opretholdes ved mindre månedlige bidrag – fra 2,00 kr. Den enorme sukces Gerner Larsson nu har i Indien, vil naturligt bevirke, at der må foretages nye investeringer med hensyn til oversættelse og udgivelse af Martinus litteratur på engelsk. Initiativet hertil kan ikke komme fra andre end dem, der kender og holder af Martinus tanker. Anna Ørnsholt i Kotagiri i Indien er forlængst gået i gang med at oversætte LIVETS BOG til engelsk, heraf er første del og mere end halvdelen af anden del allerede oversat til engelsk, og det er tanken at lade den udkomme i hefter på samme måde, som LIVETS BOG VI. bind nu udkommer på dansk. Ønsker De at være med i dette arbejde, beder vi Dem godhedsfuldt sætte Dem i forbindelse med afdelingschef Eigil Hansen, Grøndalsvej 10, København F., der med glæde vil give Dem alle yderligere oplysninger. MARTINUS KULTURFOND har postgiro nr.711 95, og vi sender Dem gerne giroindbetalingskort, hvis De blot henvender Dem til instituttet herom, enten pr. telefon GOdthåb 9280 mellem 9-16 eller pr. brev til MARTINUS ÅNDSVIDENSKABELIGE INSTITUT, Mareindalsvej 94-96, Kbh. F.
 
FOREDRAG:
Martinus:
København: mandag den 17. februar kl. 20 i instituttets sal.
Mogens Møller:
København: mandag den 24. februar kl. 20 i instituttets sal.
Arne Krogh: FILMAFTEN.
København: mandag den 3. februar kl. 20 i instituttets sal.
Benjamin Saxe:
København: mandag den 10. februar kl. 20 i instituttets sal.
-----
Mogens Møller: PROVINSEN.
Odense: tirsdag den 4. februar kl. 20 i læseforeningen, Kronprinsensgade.
Århus: onsdag den 5. februar kl. 19,30 i folkebiblioteket.
Herning: torsdag den 6. februar kl. 20 i hotel Gregersen.
-----
Mogens Møller: SVERIGE
Skara: onsdag den 12. februar kl. 19,30 i vandrarehemmet.
Jönköping: torsdag den 13. februar kl. 19,30 i Tändstikbolagets matsal.
Stockholm: fredag den 14. februar kl. 19,30 i blå salen, Västmannagatan.
 
KOSMOS 1957 er nu genoptrykt i et begrænset oplag, og fik De ikke i første omgang dette smukke og righoldige årsskrift, eller ønsker De at bruge det som gave, behøver De blot at indsende Deres bestilling, og vi skal straks sende det til Dem.
 
Arbejdshold til Klint i PÅSKEN 1958.
Denne henvendelse kommer lidt tidligere end sædvanlig, men i år er der brug for mange flittige hænder til istandsættelsesarbejderne i feriebyen, og vi synes også, at det kunne være morsomt, om der muligvis kunne komme lidt flere fra provinsen, end der peljer. Vi er godt klar over, at rejsen er både længere, besværligere og dyrere, men på den anden side får De en dejlig oplevelse og træffer nye mennesker under kammeratlige forhold. Fra København vil der som sædvanlig afgå bus, men herom bringer vi meddelelse senere. Med hensyn til eventuelle deltagere fra provinsen skal vi se at få de private bilejere til at hente dem i Nykøbing S., blot vi får meddelelse om klokkeslet.
Hele feriebyen trænger i år til en ordentlig opfriskning, men bortset herfra bliver der i vinter indrettet 6 nye værelser med fælles køkken i salen ved siden af biblioteket, så De kan forstå, håndværkere af enhver art er velkomne, men selv om De ikke har specielle evner, er De velkommen, da der også er en masse arbejde at gøre, som ikke kræver fagkundskab. Gerner Larsson vil formentlig være hjemme til den tid og i så fald lede arbejdet, som han plejer. Der bliver stillet en centralopvarmet lejlighed til Deres disposition, De skal blot medbringe arbejds- og sengetøj, dog er der et begrænset antal tæpper og hovedpuder til rådighed, som vil blive reserveret eventuelle deltagere fra provinsen. Alle yderligere oplysninger får De ved henvendelse til: MARTINUS ÅNDSVIDENSKABELIGE INSTITUT, Mariendalsvej 94-96, Kbh. F., telefon GOdthåb 9280 mellem 9-16.