Ældre Kosmos og Kontaktbreve

Kosmos 1985/5 side 112
Nyt fra Martinus Institut
 
Bind syv er udkommet på Borgens Forlag
af Rolf Elving
 
En af Martinus sidste store beslutninger
Indtil det sidste skulle Martinus træffe afgørende beslutninger i henhold til den store mission, der var blevet lagt på hans skuldre. Da Martinus nu var i sit absolutte efterår (perioden fra 1970 til 1981, altså årene efter at han var blevet 80 år), var han stærkt optaget af at skrive på en introduktionsbog til sit hovedværk, og han var også optaget af, hvordan videreførelsen af hans mission skulle foregå, efter at han havde forladt det fysiske tilværelsesplan.
Måden denne videreførelse skulle ske på, drøftede han indgående med bestyrelsen, – som den hed på dette tidspunkt. En meget afgørende beslutning, som Martinus traf, så at sige lige før han passerede mållinien for denne inkarnation i verdensgenløsningens tjeneste, var, at hans samlede værk skulle hedde "Det Tredie Testamente", og at alt, hvad han havde skrevet, skulle udgives på Borgens Forlag. At valget faldt på Borgens Forlag har sin enkle forklaring deri, at Borgens Forlag selv henvendte sig til Martinus og tilbød at publicere den introduktionsbog, som det på en eller anden måde var kommet til deres kendskab, at Martinus var i færd med at skrive.
Tilbudet gjaldt altså i første omgang blot introduktionsbogen, og ikke det samlede værk. Imens Martinus arbejdede med at skrive denne introduktionsbog skete der imidlertid det, at han fandt ud af, at bogen skulle hedde "Det Tredie Testamente"! En anden, og som det skulle vise sig, foreløbig titel var "Den intellektualiserede Kristendom".
Erkendelsen af, at "Det Tredie Testamente" var det rigtige navn, fik omfattende konsekvenser. Denne titel skulle senere komme til at blive det samlende navn på alt, hvad Martinus havde skrevet! Det livsværk, Martinus hele tiden havde arbejdet på, var altså "Det Tredie Testamente". Mærkeligt nok skulle det vise sig, at den introduktionsbog, der udløste navneforandringen på hele hans litteratur, aldrig blev færdig fra Martinus hånd...
Martinus sikrede selv offentliggørelsen af sin mission
Martinus var selvsagt hele tiden klar over, at hans arbejde skulle offentliggøres og bringes ud i verden. Men det afgørende nye var, at Martinus nu følte, at det skulle ske lige præcis på dette tidspunkt. Offentliggørelsen af hans mission skulle sikres, før han forlod denne verden, og det var ham selv, der skulle træffe denne beslutning. Derfor henvendte Martinus sig i dette ærinde til Borgens Forlag og spurgte, om de ville udgive det samlede værk i stedet for blot en introduktionsbog som oprindelig tænkt, et værk, der altså skulle hedde "Det Tredie Testamente". Dette sagde Borgens Forlag som bekendt ja til, og vi kan nu glæde os over, at det syvende bind lige i disse dage er udkommet, og at Martinus hovedværk derved er offentliggjort i Danmark. Det har det nemlig ikke rigtigt været før!
Livets Bogs Bureau, en bremse på offentliggørelsen?
Det er nærliggende at tænke sig, når vi sidder med facitlisten i hånden, at dette, at Martinus i begyndelsen valgte selv at udgive sine bøger, vel nok har virket som en bremse på offentliggørelsen og spredningen af kosmologien. Instituttet er ikke og har aldrig været en egentlig forlagsvirksomhed. At have et forlag uden at være forlægger må begrænse mulighederne for udbredelsen af litteraturen. Men dette har jo også på en måde været meningen. Det har til enhver tid stået Martinus helt klart, at offentliggørelsen af hans arbejde først for alvor skulle begynde, efter at han havde forladt denne verden. Hans egen person måtte nødvendigvis holdes i baggrunden til fordel for åndsvidenskaben, – den upartiske og objektive udredning af livets gåder. Det var kundskabens lys, der skulle tændes og spredes, ikke noget som helst andet. Det var missionen, der skulle gå forud for personen. Set på denne baggrund er opgaven med at offentliggøre Martinus' arbejde først lige startet nu, og det var så at sige Martinus selv, der "kastede den første sten", da han besluttede, at bøgerne ikke længere skulle udgives af Instituttet, men af et "rigtigt" forlag.
Er det ikke forkert, at privatpersoner tjener penge på Martinus litteratur?
Beslutningen om at lade Borgens Forlag udgive litteraturen skulle ikke blot sikre effektiv distribution og salg af bøgerne, den skulle også frigøre Instituttet fra uhensigtsmæssig indblanding på forretningsmæssige områder, hvor det ikke rigtigt hører hjemme, til fordel for opgaver, der har med åndsvidenskab og Instituttets primære formål at gøre. At trykke og sælge bøgerne over hele verden ville på længere sigt kræve en vældig materiel virksomhed med omfattende produktions-, ansættelses- og lønningsspørgsmål at tage stilling til, med alt hvad det medfører af sociale og politiske forviklinger. Men – vil nogle måske spørge – er det da ikke forkert, at private personer skal tjene penge på Martinus litteratur? Hertil kan man svare, at Martinus bøger endnu ikke er bestsellers og følgelig ingen guldgrube for en forlægger. Ligeledes binder Instituttet sig kun i forhold til et begrænset antal bøger, når aftaler indgås med et forlag, så Instituttet har ikke tabt kontrollen med udviklingen indenfor dette område. Vi må huske på, at når der engang bliver solgt mange bøger, vil læsernes bevidsthed også påvirkes i uselvisk retning, og dermed skabes forudsætninger for det falske forretningsprincips afskaffelse, og dette vil i det lange løb bevirke, at det der "tabes" i begyndelsen for at få budskabet ud, på et senere tidspunkt vil komme mangefoldigt tilbage. At være uselvisk betaler sig nemlig altid på langt sigt.........
En milepæl
En vigtig station på vejen mod offentliggørelsen af Martinus' arbejde er nu nået i og med, at alle syv bind af "Det Tredie Testamente" foreligger tilgængeligt på det almindelige danske bogmarked. Nu kan også det syvende bind købes hos boghandlerne, og det koster Kr. 176.
 
 

 
Prisen for VINTERSKOLE opholdet endnu ikke fastsat
Desværre kan vi ikke, som der blev stillet i udsigt i forrige nummer af KOSMOS, meddele prisen for Vinterskoleopholdet. Imidlertid er vi sikre på, at det vil komme med i næste nummer.
'STUDIEPLAN' FOR EFTERÅRET 1985
Den selvejende institution KOSMOLOGISK INFORMATION udgiver på privat basis en halvårlig Studieplan over undervisning i Martinus kosmologi i hele landet. De, som ønsker meddelelse om foredrag, kurser og studiekredse optaget i næste udgave, bedes inden 1. juli sende oplysninger om tid, sted, emne, underviser, arrangør og telefonnummer til:
Gunner Frederiksen
Klintvej 85, Klint
4500 Nykøbing Sj.
Telefon (03) 42 36 51
Studieplanen kan bestilles samme sted. Den fremsendes dog automatisk medio august til de, som allerede er optaget i kartoteket. Husk venligst at meddele adresseændring.
UDLEJNING I MARTINUS CENTER, KLINT
Vi kan meddele, at der kun er få ledige lejligheder tilbage i midten af sæsonen. I de to første uger er der stadig god plads, men hurtig tilmelding tilrådes. Det allerede udsendte sommerprogram fås stadig fra Instituttet, som også gerne tager mod bestilling og giver oplysninger.