Grand Kursus
Vegetarismen vokser frem
358. Igennem mange generationer har menneskene spist kød uden at ane, at det er skadeligt. De synes, det smager dejligt, de føler sig glimrende mætte, og det er behageligt. Men hvis de ikke havde opdaget ilden og fundet ud af, at man kunne stege og koge kødet, var de blevet vegetarer for længe siden. Den menneskelige intelligens kan jo finde på så meget. Menneskenes tankeforestillinger er ikke altid logiske, men det skal de være, for at man kan tænke ned i mikroverdenen eller ud i verdensaltet. Menneskene opdagede, at det var nemmere for maven at fordøje kødet, og det var mere velsmagende, når det var kogt eller stegt. Men hvorfor var det dog det? Løven eller tigeren vil vistnok gerne have sig frabedt at skulle have kødet kogt eller stegt. De vil rigtignok gerne have det, som det er med det varme blod osv. Men menneskene, der allerede var degenererede med hensyn til fordøjelsen, opdagede, at de måtte have krykker på dette felt, og krykken var at koge og stege. Det har de så gjort igennem mange generationer, og selv læger i dag anbefaler at koge og stege. Da dyrene blev mennesker, var mavesyren degenererende og ikke så stærk. Og endnu værre blev det, da de begyndte at koge maden, for så fik mavesyren ikke så meget at lave og degenererede derfor endnu mere.
      Efterhånden kommer vi frem til en tilstand, hvor mange mennesker begynder at tænke på en renere føde. Vegetarismen vokser frem, og mange mennesker begynder at se, at det er sundere. Det er da også kedeligt at skulle dræbe dyrene, det er bedre at kunne leve af planteføde. Mange bliver vegetarer for deres egen sundheds skyld, men engang vil alle mennesker komme dertil, at de ikke kan spise kød, fordi de ikke længere kan nænne at dræbe dyrene. Når man kommer dertil, at man ved, at det ikke er en livsbetingelse at spise kød, at der er føde nok ud over kødet, og at man ikke nænner at dræbe dyr, så bliver man vegetar.